Autosleutels kwijt of gestolen? Dit moet u doen.

20 juli 2021
sleutelmaker autosleutel kwijt

Wanneer uw autosleutels kwijt zijn, of mogelijk gestolen, is dat een vervelende situatie. Wanneer je nog één werkende sleutel hebt is het in veel gevallen mogelijk om bij een Sleutelmaker een nieuwe sleutel bij te laten maken. Het kan echter ook voorkomen dat u al uw autosleutels kwijt bent, in dat geval moet er wat meer gebeuren om uw auto weer te kunnen openen en starten.

Nieuwe autosleutel laten maken

Wanneer u al uw autosleutels kwijt bent moet er een nieuwe sleutel worden geregeld. Sleutelspecialisten als de Sleutelmaker Tilburg kunnen voor u een nieuwe sleutel maken. Om een nieuwe sleutel te kunnen maken moet u over een sleutelnummer beschikken (met een goede scherpe foto lukt het meestal ook) en een eventuele programmeercode (indien van toepassing) opvragen. Bij de meeste automerken kunt u, meestal tegen betaling, het sleutelnummer en eventuele programmeercode opvragen. Bij Ford is er geen programmeercode nodig en voldoet het sleutelnummer. Met deze gegevens kan een autosleutelspecialist aan de slag met het maken van een nieuwe autosleutel.

Wanneer u geen sleutelnummer op kan vragen

Bij sommige automerken is het niet mogelijk om een sleutelnummer en eventuele programmeercode op te vragen. Dit is onder andere het geval bij de volgende merken:

Wanneer u al uw autosleutels kwijt bent bij een van deze automerken kunt u alleen bij de betreffende dealer een nieuwe autosleutel bestellen. Wanneer de autosleutel via de dealer geleverd wordt, kan de levertijd soms tot 1 week oplopen en moet u de auto nog naar de dealer slepen. De chip voor de startblokkering moet dan nog geprogrammeerd worden.

In veel gevallen kunnen wij als autosleutel specialist ook een nieuwe sleutel maken en programmeren, als u over de juiste gegevens beschikt. In overleg kunnen wij tegen een meerprijs op locatie komen om een nieuwe sleutel te programmeren (alleen regio Tilburg). Bij auto’s ouder dan het bouwjaar 1995 is er geen chip aanwezig, u loopt bij deze auto’s echter het risico dat er geen sleutelnummer meer beschikbaar is. Om deze reden is het belangrijk om altijd een goede en scherpe foto van uw sleutel te maken, ook al heeft deze wel een chip t.b.v. de startblokkering. In de meeste gevallen kunnen wij dan een nieuwe (nood)sleutel voor u maken zodat de auto in ieder geval te slepen is.

Gestolen autosleutel wissen

Wanneer uw autosleutel is gestolen is het bij bepaalde auto’s mogelijk om de gestolen autosleutel ’te wissen’. Zo kan de auto niet meer gestart worden met de betreffende sleutel. Belangrijk hierbij is dat de auto jonger is dan bouwjaar 1995 én dat de betreffende auto voorzien is van startblokkering.

Autosleutels kwijt in het buitenland

Als u in Nederland uw autosleutels verliest dan kunt u in de meeste gevallen bij de merkdealer een nieuwe sleutel bestellen. Bent u de sleutels in het buitenland kwijt dan kan dit een probleem vormen omdat daar de gegevens van uw auto niet altijd bekend zijn. Probeer in dat geval contact op te nemen met de Nederlandse dealer en vraag daar naar de gegevens van uw auto of laat eventueel een sleutel naar uw verblijf adres sturen.

Laat een nieuwe sleutel in het buitenland door de merkdealer programmeren en regel het niet via de plaatselijke garage vanwege de soms hoge kosten. Neem eventueel ook contact op met uw reis- of auto verzekering of eventueel de ANWB (als u daar lid van bent). Het is belangrijk om er voor te zorgen dat u een reserve sleutel heeft en dat u deze bij een verre reis bij u heeft.

Autosleutel laten maken?

 

Ga naar de pagina sleutel dupliceren om te bekijken of wij uw sleutel kunnen dupliceren.

Hier kunt u het merk van uw auto, het type auto en ten slotte uit wel jaar de auto komt invoeren. In de resultaten kunt u zien of wij uw sleutel kunnen bijmaken. het zoeksysteem betreft alleen gewone autosleutels (met chip), geen autosleutels met afstandsbediening

De Sleutelmaker Tilburg kan voor de meeste automerken een (reserve) sleutel maken tegen een gunstige prijs en (indien op voorraad) klaar terwijl u wacht. Wij helpen je graag verder, stuur ons een Whatsapp bericht met uw vraag: +31)(0)6 29 79 82 08.

Wilt u weten of wij uw autosleutel kunnen dupliceren, ga dan naar de pagina autosleutel bijmaken. Hier kunt u het merk van uw auto, type auto en het jaar van de auto invoeren. In de resultaten ziet u of wij de sleutel kunnen bijmaken. Het zoeksysteem betreft geen autosleutel met afstandsbediening, alleen gewone autosleutels met chip.

Terug naar blogoverzicht