Jezelf buitengesloten? Dit doe je wanneer je sleutels nog in de auto liggen.

16 januari 2018
buitengesloten uit huis

Het is een van de 5 meest voorkomende pechgevallen bij de ANWB: jezelf buitensluiten van je auto. In alle haast heb je de deur van je auto dicht gedaan maar de sleutel zit nog op het contact. Een heel lastige situatie die natuurlijk opgelost dient te worden. In dit artikel lees je meer over wat je kan doen wanneer je jezelf hebt buitengesloten van je auto.

Reservesleutel ophalen om je auto open te maken

De meest handige oplossing: ga naar huis en haal je reservesleutel op om je auto open te maken. Het is beter om iemand anders de reservesleutel te laten brengen en zelf bij de auto te blijven. Immers, wanneer iemand de ruit van de auto intikt kan hij of zij met de sleutel die in de auto aanwezig is wegrijden. De reservesleutel is eigenlijk de beste oplossing: zonder schade of hulp van derden kun jij gewoon je auto in.

Het is belangrijk dat je een reservesleutel hebt. Mocht je geen reservesleutel hebben dan kan De Sleutelmaker Tilburg vrijwel altijd jouw autosleutel dupliceren. Bekijk hier welke sleutels wij kunnen dupliceren.

Bel de ANWB om jouw auto open te maken

Heb je geen reserve autosleutel? Zorg dan dat je contact opneemt met de ANWB. Zij kunnen een monteur sturen die met speciale apparatuur jouw auto weer open kan maken. Het is verstandig een professional je auto open te laten maken zodat dit met minimale schade gebeurd. De ANWB is hierin gespecialiseerd en het is dan ook verstandig met deze partij contact te leggen. Het is daarbij wel belangrijk dat je lid bent van de ANWB.

Geen oplossing: ruiten inslaan

Het is absoluut geen goed idee om de ruiten van je auto in te slaan om op deze manier toegang te krijgen tot je autosleutel. Ten eerste is het gevaarlijk: bij het inslaan van je ruit kun je jezelf verwonden, daarnaast komt er glas op straat en in je auto te liggen. Het inslaan van je ruit levert dus eigenlijk juist extra ellende op die je gewoon kan voorkomen. De ruit moet je nadien immers ook nog eens laten maken wat natuurlijk ook extra kosten met zich mee brengt.

Laat je autosleutel dupliceren

De meest gemakkelijke en beste oplossing blijft dus het hebben van een reservesleutel. Meer informatie over het laten dupliceren van autosleutels is te vinden op deze pagina. Benieuwd of wij uw autosleutel kunnen dupliceren? Kijk dan hier.

Terug naar blogoverzicht