Ik ga op vakantie in het voorjaar, maar wat doe ik met mijn sleutel?

25 september 2023
Voorjaarsvakantie sleutelmaker tilburg

De voorbereiding voor de vakantie is altijd erg stressvol. Tijdens de meivakantie heerlijk op vakantie om  van het voorjaarszonnetje te genieten, maar wat doe je met je huissleutel? Deze kun je meenemen, maar dat maakt de kans op kwijtraken ook erg groot. Wat kun je nog meer doen met je huissleutel?

Sleutel Tags en trackers

Tags en trackers zijn handige hulpmiddelen om je sleutels terug te vinden als je ze kwijtraakt. Een tag is een klein apparaatje dat je aan de sleutelring bevestigt. Een tracker is hetzelfde als een tag, maar die houdt de locatie van je huissleutels bij via Bluetooth of GPS. Bekijk wel goed welke je pakt, want sommige tags en trackers hebben een beperkte reikwijdte, terwijl anderen je sleutels overal ter wereld op kunnen sporen. Belangrijk is wel dat je de batterij van je tag of tracker regelmatig controleert en vervangt als deze bijna leeg is! 

Leg een reservesleutel op een veilige plek

Laat je eigen sleutel thuis! Leg de huissleutel op een veilige en bereikbare plek. Dit kan bij je ouders, vrienden of buren. Belangrijk is om altijd te controleren of de plek waar je je sleutels achterlaat veilig is en om eventuele voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals het gebruik van een sleutelkluis met een stevige bevestiging en een sterke code of sleutel. 

Neem je huissleutel mee in de meivakantie

Neem je ze wel mee? Controleer regelmatig of je je sleutels nog bij je hebt, bijvoorbeeld voordat je het huis verlaat. Zo voorkom je dat je ze per ongeluk ergens laat liggen. Houd je sleutels op een vaste plek als je op vakantie gaat, zorg er dan voor dat je je sleutels op een vaste plek legt in je accommodatie, zodat je ze niet kwijtraakt tijdens je vakantie.

 

Terug naar blogoverzicht