Inbraak voorkomen: beveilig uw huis tegen een kerntrek inbraak

12 juni 2017
kerntrek inbraak sleutelmaker

Een inbraak in uw woning is een vervelende situatie die u graag wilt voorkomen. Tegenwoordig komen sommige inbrekers uw huis binnen middels de zogenaamde kerntrek techniek. In dit blogbericht leest u hoe deze inbraak te werk gaat en hoe deze te voorkomen is.

Hoe werkt zo’n kerntrek inbraak?

Wanneer een inbreker de kerntrekmethode gebruikt schroeft hij of zij een schroef in de cilinder van het slot. Nadat de schroef in de cilinder zit wordt deze met cilinder en al uit het slot getrokken. Wanneer de cilinder eenmaal uit het slot is verwijderd, is het voor de inbreker gemakkelijk het slot open te maken en uw woning binnen te komen.

20 seconden

De kerntrekmethode is voor inbrekers een aantrekkelijke manier om een pand te betreden. De methode kan vrijwel geruisloos gebeuren en uitgevoerd worden met normaal gereedschap. Een ander voordeel voor inbrekers is dat kerntrekken een erg snelle inbraakmethode is. Een dergelijke inbraak kan al binnen 20 seconden worden uitgevoerd.

Uw woning beveiligen tegen kerntrekken

Natuurlijk wilt u graag voorkomen dat een inbreker uw woning binnenkomt. Er zijn daarom speciale beveiligde cilinders die voorkomen dat een inbreker middels de kerntrekmethode een woning binnen kan dringen. Deze cilinders moeten een hoge trekkracht kunnen weerstaan waardoor het voor een inbreker niet mogelijk is de cilinder uit het slot te trekken.

De Sleutelmaker Tilburg verkoopt verschillende anti-kerntrek cilinders met beveiligingsklasse SKG***. Zo hebben we cilinders van de merken M&C en Iseo op voorraad en kunnen we die van het merk EVVA op bestelling leveren. De betreffende cilinders bieden we aan vanaf €32,95.

Cilinder met draaiknop

Een extra veiligheid is om een dergelijke cilinder aan de binnenkant te voorzien van een draaiknop. In een panieksituatie is het hierdoor mogelijk snel een woning te verlaten zonder eerst naar sleutels te hoeven zoeken. Bijkomend voordeel is dat er geen sleutel aan de binnenkant van de cilinder kan zitten waardoor in geval van buitensluiting u met een sleutel alsnog uw woning in kan.

De Sleutelmaker Tilburg

De Sleutelmaker Tilburg geeft u graag advies over het voorkomen van kerntrek-inbraak. Wij doen geen montage op locatie maar kunnen u wel uitleg geven over hoe u een cilinder makkelijk zelf kan monteren. Eventueel kunnen wij u doorverwijzen naar een van onze collega’s die wel aan huis komen. Let op: er zijn op internet bedrijven te vinden die veel te hoge prijzen vragen om cilinders en sloten op locatie vervangen. Deze bedrijven hebben veelal geen adres vermeld staan.

Terug naar blogoverzicht