Een goed beveiligd huis wanneer je op vakantie bent

26 april 2017
kerntrek inbraak

Veel mensen hebben hun vakantieplannen al gemaakt en kijken uit naar die heerlijke twee weken in de Spaanse zon of die mooie bergtocht door Oostenrijk. Als je eenmaal op vakantie bent is het fijn om te weten dat je huis goed beveiligd is tegen inbraak en je sloten in orde zijn. Twee inbraakpreventie tips om je huis beter te beveiligen:

1. Zorg voor gecertificeerd hang- en sluitwerk

Het is belangrijk om gecertificeerd hang- en sluitwerk in uw woning te hebben. Wanneer u aan het ontspannen bent op vakantie wilt u er zeker van zijn dat u degelijke sloten op uw ramen en deuren heeft zitten. Let er daarom dus op dat uw hang- en sluitwerk SKG gecertificeerd is. Het aantal sterren bij het logo geeft een indicatie van de inbraakwerendheid, let er tevens op of het ®-teken bij het logo is geplaatst. Wij adviseren om cilinders met SKG*** met anti-kerntrek te monteren, of deurbeslag voorzien SKG*** anti-kerntrek en daarbij een cilinder met minimaal SKG**.

2. Besteed extra aandacht aan uw schuifpui

Heel wat woningen hebben een schuifpui. Helaas is een schuifpui erg inbraakgevoelig. Veel mensen denken dat je een schuifpui beveiligd door het plaatsen van een latje in de rails maar dit is helaas niet voldoende. U heeft een speciaal SKG goedgekeurd schuifpuislot nodig om de schuifpui inbraak werend te maken. Er zijn verschillende schuifpuisloten, zoals oplegsloten en insteeksloten. We adviseren u graag welke in uw situatie het beste is.

Op vakantie met de auto?

Zorg ervoor dat je altijd een reserve autosleutel bij je hebt om problemen in het buitenland te voorkomen. Wanneer je deze niet hebt dan is het goed om deze te laten maken. De Sleutelmaker Tilburg kan je helpen met deze vaak complexe sleutels. We beschikken over de vakkennis en computergestuurde sleutelmachines om bijna iedere autosleutel te kunnen dupliceren.

Meer inbraakpreventie tips?

Meer tips of een specifieke vraag? Wij helpen je graag verder, stuur ons een Whatsapp bericht met je vraag: +31)(0)6 29 79 82 08.

Terug naar blogoverzicht