Pas op voor malafide sleutel- en slotenmakers. Een aantal tips.

01 augustus 2018
malafide slotenmakers en sleutelmakers

Wanneer u met spoed op zoek bent naar een sleutelmaker of slotenmaker is het belangrijk goed op te letten. Jaarlijks worden vele mensen de dupe van bedrijven die teveel geld vragen voor hun diensten en vaak slecht werk leveren. In dit artikel leggen we u uit hoe u bedrijven herkent waarmee u beter geen contact kan opnemen.

Callcenters en intermediairs

De betreffende bedrijven werken eigenlijk als callcenters. Ze hebben websites waarop u wordt verleid spoedig contact op te nemen en ze noemen zichzelf ‘intermediair’. Dit wil zeggen dat het bedrijf waarvan u de website bezoekt zelf helemaal geen sleutelmakers in dienst heeft. Het betreffende bedrijf werkt puur als tussenpersoon en stuurt externe sleutel- en slotenmakers naar uw adres. Hierdoor heb je nooit de persoon aan huis die je eerder hebt gesproken. Sterker nog: je weet niet eens wie er precies naar je toe komt om je sleutel- of slotenprobleem op te lossen.

Geen heldere adresgegevens aanwezig

Wanneer u de website van een callcenter bezoekt valt op dat precieze adres- en contactgegevens ontbreken. Op de websites staat vaak uitbundig vermeld hoe u contact op kunt nemen maar wanneer u juist op zoek bent naar adresgegevens of andere preciezere gegevens zijn deze vaak niet te vinden.

Werkzaam in élke plaats

Wanneer u op de website van het betreffende bedrijf ziet dat deze in iedere plaats werkzaam zijn heeft u veelal te maken met een intermediar. Deze bedrijven zijn eigenlijke grote markertingmachines. Ze hebben op hun websites pagina’s aangemaakt voor iedere plaats en adverteren hiermee op internet zodat ze zoveel mogelijk mensen bereiken. Vaak kopen deze bedrijven ook vele lokale telefoonnummers op. Aan Tilburgse bezoekers van de website laten ze bijvoorbeeld 013-nummers zien en aan bezoekers in regio Amsterdam 020-nummers. Op die manier probeert het bedrijf vertrouwen te wekken bij bezoekers.

Bedrijfsnaam en website

Wanneer u via Google zoekt naar een sloten- of sleutelmaker (en zeker wanneer u er achter typt ‘met spoed’) ziet u vaak advertenties. Vaak maken deze bedrijven gebruik van advertenties om veel publiek te bereiken. Er zijn ook goede sleutelmakers die adverteren in Google die ook een fysiek adres hebben. Let goed op de combinatie van factoren: een advertentie, geen heldere adresgegevens, werkzaam in iedere regio en een website die er uit ziet als een reclamefolder of advertentie, vaak met mooie beloften zoals ‘binnen 30 minuten aanwezig’, die nooit nagekomen worden.

Heeft u een slotenmaker aan huis nodig, bel ons dan, zodat wij u adressen en telefoonnummers kunnen geven van betrouwbare collega’s in de regio, met een eerlijke prijs. Wij bieden zelf geen service op locatie, maar hebben indien nodig, wel een groot assortiment cilinders en sloten op voorraad, mocht u het probleem zelf willen oplossen.

 

Terug naar blogoverzicht