Voorkom een bevroren autoslot met deze tips

09 november 2021
bevroren autoslot

De wintertijd nadert, daarmee kan het zomaar zijn dat het over een aantal weken weer begint te vriezen. De winter neemt veel moois met zich mee maar ook een aantal onhandigheden. Een van die onhandigheden: een bevroren autoslot. In dit artikel meer informatie over het voorkomen van een bevroren autoslot.

Waarom bevriest mijn autoslot?

In het slot van uw auto vindt condensatie plaats, wanneer het buiten niet vriest en er dus een normale temperatuur heerst ondervindt u hier geen last van. Wanneer de temperatuur echter wel beneden het vriespunt geraakt bevriest de condensatie en dit zorgt ervoor dat u het autoslot niet meer (gemakkelijk) kunt openen.

Smeer uw slot goed in met vetvrij smeermiddel

Natuurlijk wilt u voorkomen dat uw autoslot bevriest en u in de winter gewoon op gemakkelijke wijze uw portier kan openen. Het is daarom goed om ervoor te zorgen dat uw slot goed gesmeerd is. Doe dit met een vetvrij smeermiddel zoals slotspray, siliconenspray of een ander vetvrij smeermiddel. Op die manier kan uw slot niet meer bevriezen. Zorg er daarbij voor dat u niet alleen het slot van de portier aan de bestuurderskant goed smeert maar ook alle andere autodeuren. Vergeet vooral niet het dasboardkastje in de auto, wanneer het flink vriest zal ook dit slot mogelijk bevriezen.

Wanneer uw slot toch bevroren is

Niemand zit te wachten op een gebroken sleutel, wanneer uw slot toch bevroren is adviseren we u dan ook rustig te testen of uw deur wel of niet open gaat. Wanneer het slot niet werkt heeft het geen zin om met ruwe kracht uw sleutel in het slot te duwen en om te draaien. Het slot zal enkel geforceerd worden.

De Sleutelmaker Tilburg

De Sleutelmaker Tilburg is autosleutelspecialist en adviseert u graag over uw autosleutels. Zo kunnen wij uw autosleutel bijmaken wanneer deze bijvoorbeeld gebroken of beschadigd is. De meeste autosleutels kunnen wij maken terwijl u wacht. Meer informatie? Wij helpen je graag verder, stuur ons een Whatsapp bericht met je vraag: +31)(0)6 29 79 82 08.

Terug naar blogoverzicht