Zo voorkom je autodiefstal middels keyless entry

07 juli 2021
dashboard auto sleutelmaker

Een auto die automatisch opent op het moment dat je in wilt stappen. Handig toch? Verschillende automerken maken tegenwoordig gebruik van keyless entry. Bij keyless entry heb je geen autosleutel meer. Een sleutelkaart, afstandsbediening of ander kastje zorgt ervoor dat de auto wordt herkend op het moment dat je in de buurt bent van het voertuig. Op dat moment wordt de auto ontgrendeld en kun je instappen. Een handige methode natuurlijk om snel de auto te openen. Deze techniek kent echter ook gevaren, zo kunnen criminelen het signaal onderscheppen en op die manier je auto ontgrendelen. In dit artikel een aantal tips om een keyless entry auto inbraak te voorkomen.

Berg je ‘sleutel’ op in een metalen doosje

Het is slim om ervoor te zorgen dat het signaal van het kaartje (de sleutel) wordt verstoort. Je kan de sleutel en reservesleutel bijvoorbeeld bewaren in een metalen doosje. Op die manier wordt er geen signaal verzonden en valt deze dus niet te onderscheppen door criminelen. Het principe werkt als de kooi van Faraday, er kunnen geen signalen worden verzonden en je auto blijft dus veilig op slot. Blijf overigens altijd goed opletten. Uw signaal kan ook opgepikt worden op bijvoorbeeld de parkeerplaats bij de supermarkt.

Laat de software regelmatig updaten

Naast het veilig bewaren van de sleutel is het verstandig om de software van de sleutel regelmatig te laten updaten. Dit kunt u laten doen bij de merkdealer van uw auto. Verouderde software brengt het risico met zich mee dat uw auto gemakkelijker te openen is. Het is altijd goed de software van uw sleutel up to date te houden zodat de laatste beveiligingsupdates aanwezig zijn.

Schakel de keylessfunctie uit

Sommige keyless sleutels bieden de mogelijkheid de betreffende functie uit te schaken. Het is natuurlijk begrijpelijk dat u de keyless functie handig vindt en graag wil blijven gebruiken. Zorg er dan voor dat u de juiste maatregelen neemt. Wilt u zekerheid? Dan is het slim om de keyless functie uit te schakelen en op de standaard manier uw auto te openen.

Overige tips om autodiefstal te voorkomen

Geef dieven minder kans en minder reden om in te breken in uw auto. Zorg er bijvoorbeeld voor dat uw auto ’s nachts op een verlichte plek staat, hierdoor zal er meer sociale controle zijn. Laat ook geen dure spullen achter in uw auto. En als laatste; draai uw stuur op stuurslot voordat u de auto verlaat.

Meer informatie?

Meer informatie over keyless entry en de risico’s of heeft u een andere sleutelvraag? Wij helpen u graag verder, stuur ons een Whatsapp bericht met uw vraag: +31)(0)6 29 79 82 08.

Keyless Entry Auto, De Sleutelmaker Tilburg

Terug naar blogoverzicht