KEYLESS ENTRY SLEUTEL BEWAREN? ZO VOORKOMT U AUTODIEFSTAL!

07 juli 2021
dashboard auto sleutelmaker

Een auto die automatisch opent op het moment dat je in wilt stappen. Handig toch? Verschillende automerken maken tegenwoordig gebruik van keyless entry. Bij keyless entry heb je geen autosleutel meer. Een sleutelkaart, afstandsbediening of ander kastje herkent de auto als u in de buurt bent van het voertuig. Op dat moment wordt de auto ontgrendeld en kun je instappen. Een handige methode natuurlijk om snel de auto te openen. Deze techniek kent echter ook gevaren, zo kunnen criminelen het signaal onderscheppen en op die manier je auto ontgrendelen. Dus hoe gaat u de keyless entry sleutel bewaren? In dit artikel een aantal tips om een keyless entry auto-inbraak te voorkomen en hoe u de keyless entry sleutel kunt opbergen.

EEN METALEN DOOSJE VOOR DE AUTOSLEUTEL

Het is slim om ervoor te zorgen dat het signaal van het kaartje (de sleutel) wordt verstoord. Een metalen doosje voor de autosleutel is een goede oplossing. Op die manier wordt er geen signaal verzonden en criminelen kunnen het dus niet onderscheppen. Het principe werkt als de kooi van Faraday, er kunnen geen signalen worden verzonden en je auto blijft dus veilig op slot. Blijf overigens altijd goed opletten. Uw signaal kan ook opgepikt worden op bijvoorbeeld de parkeerplaats bij de supermarkt.

AUTOSLEUTEL VEILIG OPBERGEN EN SOFTWARE REGELMATIG UPDATEN 

Naast het veilig bewaren van de sleutel in bijvoorbeeld een keyless entry blikje, is het verstandig om de software van de sleutel regelmatig te laten updaten. Dit kunt u laten doen bij de merkdealer van uw auto. Verouderde software brengt het risico met zich mee dat uw auto gemakkelijker te openen is. Het is altijd goed de software van uw sleutel up to date te houden zodat de laatste beveiligingsupdates aanwezig zijn.

SCHAKEL DE KEYLESS FUNCTIE UIT EN GEBRUIK EEN SLEUTELKLUIS VOOR AUTOSLEUTELS

Sommige keyless sleutels bieden de mogelijkheid de betreffende functie uit te schakelen. Het is natuurlijk begrijpelijk dat u de keyless functie handig vindt en graag wil blijven gebruiken. Zorg er dan voor dat u de juiste maatregelen neemt. Wilt u zekerheid? Schakel dan de keyless functie uit en open op de standaard manier uw auto. Daarnaast biedt een sleutelkluis een veilige opbergplek voor autosleutels, waardoor criminelen geen toegang kunnen krijgen tot het signaal. Zo kun je met een gerust hart de auto parkeren, wetende dat deze goed beveiligd is tegen diefstal.

OVERIGE TIPS OM AUTODIEFSTAL TE VOORKOMEN

Geef dieven minder kans en minder reden om in te breken in uw auto. Zorg er bijvoorbeeld voor dat uw auto ’s nachts op een verlichte plek staat, hierdoor zal er meer sociale controle zijn. Laat ook geen dure spullen achter. En als laatste; draai uw stuur op het stuurslot voordat u de auto verlaat.

MEER INFORMATIE?

Meer informatie over keyless entry en de risico’s of heeft u een andere sleutelvraag? Wij helpen u graag verder, stuur ons een Whatsapp bericht met uw vraag: +31(0)6 29 79 82 08.

Terug naar blogoverzicht