Vanaf 2019 worden ‘slimme autosleutels’ afgekeurd

25 januari 2019
keyless entry sleutelmaker

Vorig jaar schreven we op ons blog al een artikel over autodiefstal via ‘slimme sleutels’ en het voorkomen van dit soort inbraken. De laatste tijd is er weer veel te doen om deze slimme sleutels. KIWA SCM, de keuringsinstantie voor autobeveiliging gaat deze ‘slimme sleutels’ vanaf dit jaar namelijk keuren.

Wat is Keyless Entry?

Met een slimme autosleutel, ook wel Keyless Entry genoemd heb je een moderne en eenvoudige manier om je auto te openen en soms zelfs te starten. Je hebt op deze manier namelijk geen autosleutel meer maar een sleutelkaart of afstandsbediening zorgt ervoor dat de auto automatisch open gaat. Op het moment dat je in de buurt bent van je auto wordt deze ontgrendeld en is het mogelijk de deuren te openen.

Eenvoudig te misbruiken

Zoals we eerder beschreven is het met deze techniek voor criminelen relatief eenvoudig om het signaal van de ‘slimme sleutel’ te traceren. Wanneer die slaagt kan de betreffende crimineel middels dat signaal de autodeuren ontgrendelen en soms zelfs wegrijden met jouw auto. Omdat dit misbruik relatief vaak voor komt gaat keuringinstantie KIWA SCM de betreffende contactloze autosleutels keuren.

Het keuren van slimme sleutels

KIWA SCM gaat de betreffende sleutels keuren. Dit betekent dat onveilige slimme sleutels afgekeurd zullen worden door de keuringsinstantie. Natuurlijk betekent dit niet dat je auto afgekeurd wordt maar het kan wel lastiger worden om je auto te verzekeren. Ook is het goed om te letten op de veiligheid van de slimme sleutel wanneer je een nieuwe auto gaat kopen. Zorg ervoor dat je een slimme sleutel koopt die voldoet aan alle eisen en goedgekeurd is door KIWA SCM. Verschillende autofabrikanten zijn inmiddels bezig met het maken van veiligere slimme autosleutels.

Meer informatie?

Op zoek naar meer informatie? Neem dan contact op met De Sleutelmaker. Wij kunnen je meer informatie geven over keyless entry en eventuele risico’s. Op zoek naar meer informatie over autosleutels? Bekijk dan onze andere blogartikelen.

Terug naar blogoverzicht