Voorkom auto inbraak met deze handige tips

17 oktober 2017
autoinbraak sleutelmaker tilburg

Handige tips voor het voorkomen van auto inbraak.

Onlangs schreven wij een blogbericht over het voorkomen van inbraak binnen je woning door de bij inbrekers bekende kerntrekmethode. Naast het goed beveiligen van je huis om inbraak te voorkomen is het ook goed om te weten hoe je jouw auto beschermt tegen inbraak. Daarom presenteren we een aantal tips om te voorkomen dat er wordt ingebroken in je auto.

Tip 1: Doe je auto altijd op slot

Dit klinkt enorm voor de hand liggend maar toch doet niet iedereen altijd de deur van zijn of haar auto op slot. Ook op het moment dat je voor maar heel even je auto verlaat is het verstandig je auto op slot te doen. Een kwaadwillende heeft maar enkele seconden nodig om iets auto je auto te halen. Je auto op slot doen is een kleine moeite en kan een hoop leed besparen. Check ook altijd even of je de ramen dicht hebt gedaan en check via het handvat van je deur even of je auto écht op slot zit.

Tip 2: Verwijder de afdruk van een navigatiesysteem van uw voorruit

Uw navigatiesysteem en waardevolle spullen uit het zicht leggen is sowieso een goede tip. Denk er echter ook over na om de afdruk van de zuignap van een navigatiesysteem te verwijderen van uw raam. Wanneer de zuignap afdruk nog zichtbaar is kan het zijn dat dieven alsnog op zoek gaan naar het systeem in uw auto.

Tip 3: Parkeer je auto op een goed verlichte parkeerplaats

Zorg ervoor dat je de auto altijd op een goed verlichte parkeerplaats parkeert. In een donker steegje of buitengebied is het voor inbrekers gemakkelijker om in te breken. Wanneer de kans op betrapping groter is door verlichting, camera’s en passanten zullen inbrekers minder snel een poging wagen.

Tip 4: Registreer de voorwerpen die in de auto liggen

Mochten er toch spullen in je auto liggen, zorg er dan voor dat je deze registreert. Op die manier kun je, wanneer je spullen gestolen zijn deze met een goede omschrijving aangeven bij de Politie. De gegevens kun je noteren op een aangiftekaart welke je op de website van de Politie kunt krijgen.

De Sleutelmaker Tilburg is dé autosleutelspecialist

De Sleutelmaker Tilburg is specialist op het gebied van autosleutels. Goede autosleutels en sloten zorgen ervoor dat je auto beter beveiligd is tegen inbraak en diefstal. De Sleutelmaker Tilburg is specialist en programmeert en repareert autosleutels. Ook hebben we een speciale batterijservice en kunnen we je van dienst zijn met behuizingen en afstandsbedieningen voor je autosleutel.

Terug naar blogoverzicht