Veelgestelde vragen

De 14 veelgestelde vragen en antwoorden hebben we voor u overzichtelijk op een rijtje gezet. Staat uw vraag en antwoord hier niet tussen? Whatsapp uw vraag dan naar 06 29 79 82 08 of neem contact op via onze contactpagina.

1. Wat heb ik nodig als ik bij De Sleutelmaker nieuwe sleutels wil laten maken voor mijn auto?
U hebt een originele sleutel nodig én u bent verplicht uw legitimatiebewijs te tonen en kentekenbewijs deel 1 en 2

2. Mijn autosleutel doet het niet goed meer. Wat nu?
Wil uw sleutel niet goed meer draaien in het contactslot of draait hij (soms) helemaal niet meer? Dan is de baard van de sleutel waarschijnlijk versleten. Met de computergestuurde sleutelmachines kan De Sleutelmaker een nieuwe sleutel voor u maken.

3. Mijn autosleutel is gebroken. Hoe kom ik aan een nieuwe?
De Sleutelmaker maakt een nieuwe autosleutel die, net als het origineel, voorzien is van de chip die noodzakelijk is om de startblokkering uit te schakelen. Auto’s van vóór 1995 hebben nog geen chip.

4. De ene keer krijg ik mijn autoportier wel van het slot en de andere keer lukt het niet of nauwelijks. Kan mijn slot versleten zijn?
Als een slot niet goed meer werkt, ligt dat meestal aan slijtage aan de sleutel. De Sleutelmaker kan een nieuwe sleutel voor u maken (dus geen kopie!). Kopie-sleutels worden gemaakt door de inkepingen van de oude sleutel in een andere sleutel na te frezen. Een kopie-sleutel van een beschadigde sleutel zal dus net zo slecht werken als de oorspronkelijke, beschadigde sleutel. Een nieuwe sleutel maakt De Sleutelmaker met computergestuurde apparatuur. Die werkt op basis van de gegevens van de sleutel zelf. Die gegevens zijn te vinden via een sleutelnummer (nummerplaatje dat bij de sleutel geleverd wordt) of via de dealer/importeur. De gegevens van een sleutel kunnen ook handmatig worden ingevoerd, op basis van visuele waarneming door een sleutelspecialist óf op basis van lasergestuurde aftasting van de sleutel

5. Ik rijd een Alfa Romeo van 1996. Ik heb de donkerrode moedersleutel niet meer, maar nog wel de felrode reservesleutel. Kunt u een extra sleutel maken?
Jazeker. Alfa Romeo en ook Fiat en Lancia gebouwd tussen 1995 en circa 1999 hebben startblokkering type 1. Zij hebben allemaal een moedersleutel en meerdere gebruikssleutels (Alfa Romeo: felrood, Fiat: blauw en Lancia: zwart). De Sleutelmaker kan ook zonder moedersleutel extra sleutels maken voor deze auto’s.

6. Ik wil een autosleutel laten bijmaken, maar ik ben het metalen plaatje met het autosleutelnummer kwijt. Kunt u dan toch een nieuwe sleutel voor mij maken?
De specialisten van De Sleutelmaker kunnen het sleutelnummer opzoeken via de sleutel zelf. Als u op deze manier een nieuwe sleutel laat maken bij De Sleutelmaker, dan ontvangt u een kaartje waarop uw sleutelnummer staat, ter vervanging van het metalen plaatje dat u kwijt was. Wilt u alleen uw sleutelnummer weten en heeft u geen nieuwe sleutel nodig? Tegen een geringe vergoeding zoekt De Sleutelmaker uw autosleutelnummer op en u ontvangt een kaartje met het nummer.

7. Hoe weet ik of mijn auto een startblokkering heeft?
De meeste automerken zijn in 1995 begonnen met het inbouwen van een startblokkering. Vanaf 1997 is het zelfs verplicht om een startblokkering in te bouwen. In de sleutel zit dan meestal een chip met een elektrische code. Tijdens het draaien van de sleutel in het contactslot wordt de code in de sleutel uitgelezen. Als de code juist is, start de auto.

8. Mijn sleutel met afstandbediening doet het soms niet. Wat kan ik eraan doen?
In zo’n geval is vaak de batterij leeg. Vervangen van de batterij lost het probleem dan op. De Sleutelmaker heeft een uitgebreid assortiment batterijen voor sleutels met afstandsbediening (handzenders) en kan die ook voor u in de sleutel plaatsen.

9. Hoe kom ik aan een nieuwe autosleutel met afstandsbediening?
De Sleutelmaker kan voor een behoorlijk aantal merken nieuwe sleutels met afstandbediening leveren.

10. Ik heb een autosleutel met ingebouwde chip voor de startblokkering nodig. Wat moet ik meebrengen als ik die bij u wil halen?
U bent bij De Sleutelmaker aan het goede adres als u meeneemt: alle sleutels die u heeft van de auto; legitimatiebewijs; kentekenbewijs deel 1 en 2.

11. Ik rijd in een Renault met een sleutel met afstandsbediening. De afstandsbediening van de sleutel doet het wel, maar de auto wil niet altijd starten. Wat is er aan de hand?
Bij sommige modellen van Renault die gebouwd zijn tussen 1995 en 1999, zit de chip voor het uitschakelen van de startblokkering op de printplaat van de afstandsbediening. Door het vele buigen van deze printplaat (bij het openen of sluiten van de auto) breekt die chip soms. Dat heeft als gevolg dat de auto niet wil starten. De Sleutelmaker kan een nieuwe chip in de sleutel plaatsen (niet meer op de printplaat!). Hiervoor moet u nog wel over een goed werkende sleutel beschikken.

12. Bij mijn auto hoort een losse afstandsbediening. Kunt u die ook maken?
De Sleutelmaker lost héél veel sleutel problemen op, maar helaas kunnen wij geen losse afstandsbedieningen (handzenders) maken. Misschien kan men u helpen bij winkels waar men ook auto-alarmsystemen verkoopt.

13. Ik heb een sleutel met daarbij een losse afstandsbediening. Kunt u een nieuwe sleutel maker waar mijn losse afstandsbediening wordt ingebouwd?
Nee, dit is helaas niet mogelijk.

14. Ik heb een personenauto van het merk BMW of Mercedes die jonger is dan 1995. Kunt u daar ook een sleutel voor maken?
Helaas zijn deze sleutels momenteel alleen via de dealer leverbaar.

Stond uw vraag niet tussen deze veelgestelde vragen? Neem dan contact met ons op.